donderdag 26 juli 2007

Een tripje Poznan!

De Poolse groep had voor woensdag een tripje Poznan in petto. Het plan was om om 9.30 te vertrekken richting Poznan. Dit werd echter een uur vervroegd naar 8.30. Niet iedereen wist dit en lagen op het moment van het eigenlijke vetrek nog heerlijk in hun bedjes uit te rusten. Iemand is ze wakker gaan maken, waardoor we toch nog voltallig vertrokken zijn. Met één persoon meer zelfs, Hans. Hij had namelijk de docentenbus bij het hotel gemist en is snel naar ons toegekomen om nog met de studentenbus mee te kunnen.

Eenmaal in Poznan aangekomen hebben we een tour gehad door een gids. Deze tour ging onder andere over het verleden van Poznan en de symbolen hiervan.We hebben het gemeentehuis, een aantal fonteinen en een kerk bekeken. Een van de opvallende dingen was onder andere ook een "vloedsteen". Hierop stond dat in 1724 men in Poznan een overstroming heeft gehad waarbij het water tot 6 meter hoog stond.


Het Raadhuis

Ook hebben we om 12.00 de klok bij het gemeentehuis bekeken. Uit deze klok komen om 12.00 twee geiten en vechten met elkaar (mechanisch). Daarna zouden we een uurtje vrije tijd hebben, maar dat is verkort naar een half uurtje. Hierin hebben Eric, Hans en Marjolein de souvenirkraampjes op het oude marktplein bekeken. Jan is aan het eind van het tour nog even rond wezen kijken in het nationale museum en wist niet beter of we zouden om 13.00 vertrekken richting het restaurant. Hans en Michal dachten hieraan toen we al bijna bij het restaurant waren en zijn teruggelopen naar de afgesproken plek. Daar zat Jan op een van de kunstzinnige banken die er op het marktplein stonden.

Opmerkelijk is ergens op de Rynek van Poznan een comic-wandschildering met een paar teksten in het Nederlands:

De lunch hebben we genuttigd in een restaurant " Sphinx". Dit was lekker.
Het bestond uit wortelsalade, slasalade en bietensalade, frietjes, vlees, een broodje en water.
Hierbij waren er ook drie soorten saus: cocktail, tzatziki en salsa.

's middags hadden we vrije tijd om de stad te bekijken en bijvoorbeeld souvenirtjes te kopen.
Samen met Michal zijn Jan, Eric, Hans en Marjolein naar een winkelcentrum geweest. Dit winkelcentrum is gevestigd in een oude brouwerij. Hier hebben Hans en Marjolein een aantal souvenirtjes gekocht. Daarna zijn we richting het marktplein gelopen, waar we weer zouden verzamelen om naar de brouwerij te gaan. Onderweg hebben we ergens een kopje koffie gedronken. Het regende namelijk. Jan is in de tussentijd een kathedraal wezen bekijken.

Om 17.00 zijn we vertrokken daar de brouwerij van Lech. Hier hebben we een rondleiding gehad door de brouwerij. Het gehele proces van het maken van bier is ter sprake gekomen. Hierna hebben we ook een biertje kunnen proeven en eventueel een souvernirtje kunnen kopen in de winkel van de brouwerij.
Na het brouwerij bezoek zijn we terug naar Jarocin gegaan, waar we meteen aan het diner zijn gegaan (20.00). Vrij vlug na het diner zijn we naar de pub ,stary mlyn, gegaan. Een andere pub dan op maandag. Vandaag was er namelijk ook ruimte om te dansen. Wat we ook een groot deel van de avond gedaan hebben. Verder was een van de Litouwse jongens, Mantas, jarig. Dit hebben we ook gevierd.


Mantas krijgt zijn taart van Laima

Geen opmerkingen: