zaterdag 28 juli 2007

Verslag Kornic & Biskupin

Vrijdag 27 juli 07

Bezoek kasteel in Kornic


Een gedrocht van een kasteel, drie verschillende stijlen door elkaar heen. binnen in was die wel mooi ingericht. Een van de dingen die ik (hans) leuk mooi vond; de verschillende houten vloeren de daarin gebruikte motieven. Het is ook geen wonder met al die grote omvangrijke bossen in Polen. Een ander opvallend punt van het kasteel vond ik het vele gebruik van symbolen. de verschillende houten tafels is ook iets wat mij bij blijft van het bezoek aan het kasteel.

Verder nog opmerking

We verkennen het gebied rond Poznan uitgebreid, we hebben nu 3 dagtrips gemaakt. We weten, kunnen voelen, dat de wegen nog niet de west Europese maatstaf bezitten. Je moet wel van lange busreizen houden.

Archeologisch museum Biskupin

Van Kornic zijn we met de bus naar Biskupin gereden (anderhalf uur rijden). Voor het museumbezoek hebben we eerst gegeten. Toen we zaten te eten was er weer eens een regenbui. Na het eten was er weer zonneschijn, gelukkig namelijk een deel van het museum was in openlucht.

Het museum zijn we rondgegaan onder begeleiding van een gids. Het museum is opgebouwd rond de vindplaats van de oudste nederzetting van Polen, rond 600 voor de start van de jaartelling. We hebben uitleg over stenen/ijzeren/bronzen/agrarische periode gehad.

Daarna zijn we naar het buiten deel van het museum gegaan, gelukkig was het weer droog.

De eerste/oudste nederzetting was alleen maar opgebouwd met hout en klei en/of leem. Ze hadden een deel van de gevonden nederzetting gereconstrueerd. Aangezien de nederzetting alleen maar uit hout is opgebouwd waren er ook vele houten bijproducten voor de toeristen.

Geen opmerkingen: