donderdag 26 juli 2007

International Evening

De bedoeling is dat alle deelnemende landen iets van hun eigen cultuur laten zien. Drankjes, hapjes, en vooral bijzondere combinaties, en verder ook zang en dans.

Eric licht de tafel toe.

De laatste rangschikkingen.

Elke tafel wordt even toegelicht, en dan proeven, proeven, proeven. dat is een hele toer omdat elk land zo zijn eigen sterke drankt meebrengt, en in Oost-Europa zijn die dikwijls veel sterker dan wat wij gewend zijn. Maar ze zijn ook lekker: de Zubrowka uit Polen, de rakia uit Bulgarije en de Suktinis uit Litouwen. De Duitsers hebben gelukkig weer hun Schmalzbrot bij zich: brood met spekvet en gebakken uitjes. Samen met wat Bulgaarse kaas, Litouws kummelbrood en Poolse augurken kan men dan toch wel wat aan.

Dan gaat elk land zichzelf presenteren met een korte show. Bulgarije doet het met een quiz over hun land, Duitsland voert een voettocht van zuid naar noord met allerlei ontmoetingen op (het eindigt met het bekende lied An der Nordseekueste), Litouwen heeft een avondje zappen langs de nationale televisie uitgebeeld - heel erg geslaagd, vond ik - Polen beeldt allerlei landelijke bekendheden uit: zanger, skieer, en nog zo al. Onze bijdrage bestond uit gesproken informatie over Nederland afgewisseld met gezongen regels uit het Wilhelmus. We waren bont uitgedost (waar is die foto nou toch?), en we hebben het publiek enkele Nederlandse kinderliedjes geleerd en gezamenlijk Heen en Weer van Drs. P. gezongen.


Hans en Eric staan voor Nederland.

Gezellig, hè!


De Litouwers in hun slotscene.

Geen opmerkingen: