donderdag 26 juli 2007

Maandagmiddag



Met de hele groep de stad in om geld te wisselen. Er zijn nog een boel festivalgangers die langzamerhand met tent en slaapzak naar het station gaan. Het schijnt trouwens geen hardrockfestival maar met wat meer new age- en volksachtige muziek te zijn. Nou ja, de bezoekers zien er niet veel anders uit...

Het is een aardig stadje, met een mooi raadhuis midden op de markt. Daar kunnen we dan ook nog een terrasje meepikken.


Jan, Peter Blumendorf, Hans

's-Middags is er de openingssessie. Peter Blumendorf vertelt wat over idee en geschiedenis van ISSS, en er zijn welkomstwoorden van de organisatoren en de deelnemers stellen zich voor. Alles bij elkaar zijn er zo'n 45 bij elkaar gekomen. De workshopthema's worden toegelicht: om er een paar te noemen: de ontwikkeling van blogs, hedendaagse idee-en over de bibliotheek, en natuurlijk folksonomy vs taxonomy. Een paar ontevreden Poolse studenten willen het hebben over opzet en ebdoeling van stages. De inschrijvingen naderhand lopen geen storm. Ik moet straks eens nagaan welke thema's uiteindelijk zijn doorgegaan.


Marjolein en Eric tijdens de Opening Session en bij hun presentatie van het workshopthema

Na het eten 's-avonds is er een welcome party in een wel leuke kelderbar vlakbij het paleis. Vanwege een groot ongeluk met een Poolse bus in Zwitserland is er drie dagen nationale rouw afgekondigd. Dat maakt het allemaal wat moeilijker om de oorspronkelijke plannen voor festiviteiten te laten doorgaan. Het moet allemaal wat rustiger, en binnen, en zo.

De eetzaal in Pod Dziupla - met Mikolei, Darius en Robert (PL)

In de bar wordt een verjaardag, de 23ste, van een Bulgaarse studente gevierd - met verjaardagsliedjes uit 5 verschillende landen. Er zijn ook wat spelletjes - en Krasi en Jan hebben samen een Pools t-shirt gewonnen met een voorleeswedstrijd in vreemde talen!! (Waar is die foto, nou?)

De jarige met haar taart.


Justyna en Darius (PL) in de bar

Geen opmerkingen: